Portonovo e Céltiga seguen imbatibles na casa

SALNÉS > Na crónica futbolítica desta fin de semana destacamos os empates acadados tanto polo Céltiga como polo Portonovo nos seus respectivos encontros na casa. A domicilio, o Arousa regresou cunha derrota por 1-0 no campo do Coruxo, mentres que o Vilalonga sumou tres puntos máis cunha goleada, tras rematar en Narón cun marcador de 1-4.

O Portonovo recibiu este domingo ó líder, o Deportivo B. Un partido que rematou con empate a un gol e no que ambos equipos xogaron a non perder. As ocasións de gol brillaron pola súa ausencia e os porteiros a penas tiveron que facer fronte a xogadas de perigo. Os locais inauguraron o marcador nada máis iniciar o encontro. No minuto 1 o centrocampista Bruno executou unha falta que lle colou a Mackay. O gol descentrou ós deportivistas e o Portonovo a piques estivo de aumentar a diferencia pero sen sorte. Tamén os visitantes intentaron sen éxito achegarse á portería de Rafa. Tivo que ser noutra acción a balón parado. Dani sacou unha falta desde fóra da área que aproveitou Dani para meter o un a un. Isto foi no minuto 22 do partido. E a partir de aquí o xogo foi a menos. O líder non foi quen de romper a racha do Portonovo, que leva dez partidos en Baltar sen perder.

O mesmo lle pasa ó Céltiga, que leva nove partidos sen perder no Salvador Otero. Nesta ocasión plantoulle cara a outro dos equipos fortes de terceira, o Laracha, que vai terceiro na clasificación. Os da Illa xa escalaron ata a sexta posición da táboa. Tamén aquí foron os locais os que inauguraron o marcador cun penalti transformado por Silvio no minuto seis.  O dominio do Céltiga durou ata o minuto 20, momento no que o Laracha comezou a cercar a portería de Kiko. Pero non foi ata case o minuto 30 cando os visitantes non conseguiron a igualada. Unha perda de balón do Céltiga no medio do campo propiciou un contragolpe do Laracha que aproveitou Iván para marcar. Na segunda metade houbo varias ocasións pero ningunha fructificou.